View this site in : Engels

Advies, Selectie en Uitvoering

06-03-2014

Advies, Selectie en Uitvoering

Aan boord van een “cable laying vessel” was er sprake van een ongelijke belastingverdeling tussen de generatorsets.  Door deze problematiek moest elk jaar het systeem opnieuw afgeregeld worden, wat aardig in de kosten oploopt.

Advies
Op verzoek van de klant hebben wij de situatie onderzocht en onze bevindingen gepresenteerd. De problemen werden veroorzaakt doordat de generator regelingen gedurende het jaar wat verliepen. Aan boord werd gebruik gemaakt van analoge systemen voor de regeling van het actieve vermogen dat de generatoren moeten leveren. De oorzaak van het “verlopen” werd gevonden in de variërende omgevingstemperatuur en het feit dat aan boord gebruik werd gemaakt van analoge systemen, voor de actieve belasting verdeling.

Selectie en Uitvoering
Om een stabieler systeem te krijgen hebben we samen met onze opdrachtgever gezocht naar de beste oplossing. Hiervoor hebben wij de digitale spanningsregelaar DM110 (Stamford) i.c.m. de DEIF PPU-3 (Paralleling en Protection Unit) geselecteerd. Hiermee wordt naast het actieve vermogen ook het reactieve vermogen geregeld. Met deze componenten hebben wij de bestaande vermogensregeling  vervangen. De gehele ombouw, test en afname moest binnen 2 weken plaatsvinden.  

Verschillen tussen  een digitaal systeem en een analoog systeem
Een digitaal systeem implementeert het regelalgoritme in de microprocessor in plaats van operationele versterkers, weerstanden en condensatoren in een analoog systeem.
Hierdoor is een digitaal systeem  relatief immuun voor de variatie van de afzonderlijke componenten  en de hierbij behorende “temperatuur drift” wat resulteert in afwijkingen. 

Doordat wij uit voorraad de benodigde materialen konden uitleveren paste dit prima om binnen de 2 weken te blijven. Naast het leveren van de componenten hebben wij in samenwerking met onze opdrachtgever ook de gehele installatie in bedrijf kunnen stellen.

Totale duur van inbedrijfstelling was 1 dag. Dit tot grote tevredenheid bij zowel onze klant als de eindklant.

Contact gegevens

T : 010-415 66 22

E : info@caldic-techniek.nl