View this site in : Engels

Caldic Techniek aan boord van de Africa Mercy

21-09-2016

Caldic Techniek aan boord van de Africa Mercy

Caldic verzorgt het powermanagement aan boord van het hospitaalschip “Africa Mercy” van Mercy Ships.

De Africa Mercy, het schip van Mercy Ships ligt elk jaar in een ander Afrikaans land om medische hulp te bieden aan de armste mensen op deze wereld. Alle medewerkers aan boord bij Mercy Ships zijn vrijwilligers. De Africa Mercy is sinds juni 2007 actief in Afrika en is 152 meter lang, 23,7 meter breed en heeft een gross tonnage van 16.572 ton.

Het ziekenhuis aan boord is uitgerust met moderne medische apparatuur zoals een CT-scanner, röntgen apparatuur en een laboratorium voor diagnoses. Er zijn 5 operatiekamers aan boord, een intesive care unit en 78 bedden voor patiënten.  Jaarlijks worden meer dan 7.000 operaties aan boord gedaan.

Een goede relatie van Caldic was in de zomer van 2015 als vrijwilliger aan boord van de Africa Mercy werkzaam geweest. Eén van zijn activiteiten was gericht op de energievoorziening aan boord.

Het powermanagement systeem was in 2011 vervangen en gaf sindsdien problemen en was te complex voor de operators. Als gevolg hiervan had het schip regelmatig te kampen met een instabiele energievoorziening. Hij verzocht ons mee te werken aan een oplossing. Enthousiast door zijn verhaal en onder de indruk van de doelstelling van Mercy Ships hebben wij deze uitdaging aangepakt.

Na een ontmoeting met de Super intendent van de Africa Mercy hebben wij voorgesteld het powermanagement te vervangen door het nieuwe PPM300 platform van DEIF. Dit biedt meer dan voldoende functionaliteit maar met name de intuïtieve bediening en geïntegreerde helpfuncties maken dit tot een ideaal systeem voor Mercy Ships.
Daarbij biedt het PPM300 platform de mogelijkheid de gehele configuratie vooraf te testen door middel van emulatie software. Dit scheelt veel tijd tijdens de ombouw. Binnen dit ombouw project nam Caldic het ontwerp voor het powermanagement, de functionele omschrijving en de project-specifieke handleidingen voor haar rekening.

In juli 2016 was gepland dat de Africa Mercy naar Durban in Zuid Afrika zou gaan voor een werfbeurt.
Ruim op tijd, in januari 2016 werd ons ontwerp goedgekeurd door Lloyds zodat we inderdaad tijdens de werfbeurt de vervanging konden gaan uitvoeren.

Onze DEIF specialist ging voor 10 dagen naar Zuid Afrika voor de inbedrijfstelling en het fine tunen van het systeem. Eenmaal op de site in Durban kon direct begonnen worden met de inbedrijfstelling. Na drie dagen was hij zover dat we het systeem door Lloyds konden laten afnemen. De resterende dagen gebruikte hij voor de opleiding van de bemanning.

Inmiddels is het systeem tot volle tevredenheid in gebruik.

Quote van de Technical superintendent:

“The Deif system is straight forward and very understandable while at the same time being complex to maintain effective power management. I loved the surprise of the automatic cleaning function which by a touch of the screen sets up the generators for turbocharger cleaning, a nice touch. The Africa Mercy is now set for the future, we have a great PMS giving dependable power making our hospital ship more effective in helping those we serve”

Contact gegevens

T : 010-415 66 22

E : info@caldic-techniek.nl