Rob Snelders

Sales Engineer Conveyor Componenten en tandriemoverbrengingen

Locatie: Rotterdam.

"Ik ben in 1996 bij Caldic begonnen als constructeur/tekenaar voor de afdeling transport en profieltechniek. In 1998 ben ik de werkvoorbereiding/planning voor deze afdeling gaan doen. Het commerciële aspect trok mij al snel. Caldic bood mij de mogelijkheid mijzelf in die richting te ontwikkelen. Waarop ik een commerciële binnendienstfunctie heb betrokken. Van daaruit ben ik voor de afdeling Conveyor-Components accountmanager geworden en later is hieraan de groep tandriemoverbrengingen toegevoegd. Mijn huidige functie is Sales Engineer voor deze afdelingen. 

De veelzijdigheid van werken in de techniek bij Caldic spreekt mij enorm aan. De ene klant vraagt om een puur commerciële aanpak, terwijl de ander een technische oplossing verlangt die pas later een commerciële vertaling behoeft. Zo voer je het ene moment onderhandelingen met een inkoopmanager voor de invulling van zijn jaarbehoefte en sta je diezelfde middag nog in de productie van een grote bierproducent, die technisch advies wil om zodoende een hogere line-output te realiseren. Een andere keer zit je om tafel met engineers en projectleiders om de meest optimale lay-out van een nieuw te bouwen fabriek te bespreken. 

De manier van leidinggeven van het management ervaar ik als zeer prettig. Alles gebeurt in een aangename informele sfeer met een professionele aanpak. Binnen de bedrijfsfilosofie van Caldic Techniek B.V. is er zeer veel vrijheid hoe jij je eigen werkzaamheden invult, zolang de afgesproken resultaten maar behaald worden. 

Regelmatig vinden er commerciële trainingen plaats door externe bureaus en worden er trainingen in Italië verzorgd door de fabriekanten die wij vertegenwoordigen. De mogelijkheid van bijscholing is daarnaast eigenlijk onbeperkt, zolang het maar toegevoegde waarde heeft t.o.v. je werkzaamheden. Zelf heb ik de opleiding NIMA-A, NIMA-B en Key-Accountmanagent gevolgd. De opleidingen worden 100% door Caldic Betaald."

Voor contact met Rob kijk ook op zijn LinkedIn profiel