Caldic’s DEIF inspiratiedagen 2023 - Focus op PICUS

13 oktober 2023

Na de succesvolle eerste editie van Caldic’s DEIF inspiratiedagen in 2022 kijken we ook dit jaar terug op een uitermate geslaagde editie.

Net als voor de eerste editie zorgde het grote aantal aanmeldingen ervoor dat een uitbreiding naar meerdere dagen een must was om de vele enthousiaste partners die zich hadden aangemeld te kunnen verwelkomen. We blikken terug op vier leuke en interessante dagen waarbij de nadruk lag op PICUS, Cyber Security en de première van de iE250!

Cyber Security en PICUS

Cyber security aan boord van schepen wordt gestaag een steeds belangrijker topic, hetgeen bevestigd wordt door de komst van nieuwe IACS wetgeving per 1juli 2024. Waar huidige cyber security maatregelen in onze sector zich vaak richten op het beveiligen van netwerken, verschuift de aandacht nu steeds meer naar het beveiligen van individuele controllers en computers. Deze dagen presenteerde DEIF een sterke oplossing die controllers helpt te beschermen tegen kwaadaardige software.

Tevens werd er uitgebreid ingegaan op PICUS, het software pakket voor het programmeren van DEIF controllers.

Première van de iE250

Een mooi hoogtepunt van de DEIF inspiratiedagen was de première van de nieuwe controller iE250. Binnenkort komt deze intelligent energy controller voor land applicaties op de markt, waarna de versie met marine-keur naar verwachting niet lang op zich zal laten wachten. De iE250 is wederom een mooie innovatie van DEIF die zeer intuïtief te bedienen en in te stellen is en beschikt over een groot en overzichtelijk touchscreen.

Naast de presentatie was er volop ruimte voor hands-on trainingen en project specifieke vragen.

We kijken wederom terug op zeer succesvolle dagen en danken bij deze graag DEIF en alle aanwezige partners voor hun bijdrage!

Benieuwd naar de Inspiratiedagen?

Neem contact op met Marcel Reinders of één van zijn collega's.

Leverancier