Speciale poelie voor chocolade productielijn

3 september 2023

Een van onze klanten levert en onderhoudt machines en onderdelen voor een bedrijf dat chocolade verwerkt

Deze chocolademachinebouwer meldde zich bij ons met een terugkerend probleem: op één van de productielijnen wordt een coating van vloeibare chocolade aangebracht die na het aanbrengen binnen korte tijd stolt. Ongewenst effect hiervan was dat de vloeibare chocolade ook op onder andere de poelies terechtkwam, waarna deze door het stollen leidde tot het vergroten van de diameter van de poelies en het uiteindelijke breken van de transport tandriem.

Omdat de initiële oplossing, het uitvoeren van regelmatige en grondige reiniging, leidde tot het veelvuldig stilleggen van de productie, zijn wij samen met onze klant op zoek gegaan naar een alternatief.

De chocolade poelie

Samen met de klant hebben we een oplossing ontwikkeld die erin slaagt de problemen te verhelpen en de downtime van de productielijn voor onderhoud en reiniging tot een minimum te beperken. De genoemde oplossing bestaat uit het steken van sleuven tussen de vertanding. Door deze sleuven kan de tandriem de chocolade wegdrukken op het moment dat deze nog net niet gestold is. Zo blijft de chocolade niet meer tussen de vertanding van de poelie achter en hoeven er geen extra reinigings- of onderhoudsstops ingelast te worden.

De uiteindelijke oplossing die we samen met de klant ontwikkeld hebben, leidt niet alleen tot het heel blijven van de tandriemen. Dankzij de nieuwe poelies konden de kosten worden verlaagd en de productiecapaciteit verhoogd.

Maatwerk oplossingen in samenwerking met Caldic Techniek

Alleen door een nauwe samenwerking tussen de klant en onze experts is het mogelijk dergelijke maatwerkoplossingen te ontwerpen en ontwikkelen. Met onze uitgebreide ervaring zijn wij in staat onze kennis op het vlak van producten en hun mogelijkheden toe te passen op diverse productie- en transportprocessen. Hierbij is een toegewijde bijdrage vanuit de klant essentieel. Alleen door onze gezamenlijke kennis en ervaring toe te passen op uitdagingen in productieprocessen komen we tot oplossingen die in de praktijk tot grote voordelen kunnen leiden.

Heeft u ook een uitdaging op poelie- of tandriemgebied? We kijken graag samen met u naar de mogelijkheden om uw productie- en transportprocessen te verbeteren door middel van onze maatwerk oplossingen.

Caldic Techniek levert meerwaarde

Wij vinden het belangrijk waarde toe te voegen in de hele keten. Hiervoor hebben wij diverse services ontwikkeld waar u op kunt bouwen.

Tijdens uw engineeringsproces staan onze mensen u met raad en daad bij. Omdat de betere oplossing kan vragen om maatwerk, hebben wij in onze werkplaatsen in Rotterdam de mogelijkheid generatoren te modificeren en tandriempoelies geheel volgens uw specificaties te produceren.

Wilt u meer weten over onze CNC Poelieproductie? We vertellen u graag meer over de verschillende mogelijkheden met onze eigen poelies.

Vragen over Caldic's eigen CNC Poelie productie?

Neem contact op met Jan Kees Boot of één van zijn collega's.

Gerelateerde Producten

Aandrijftechniek

Wij zijn specialist op het vlak van technische onderdelen voor aandrijftechniek met een zeer breed en compleet pakket aan onderdelen voor het bouwen van alle mogelijke logistieke systemen, productielijnen en industriële robots.

Lees meer

Tandriemoverbrengingen

Voor tandriemoverbrengingen met toepassingen binnen positionering, krachtoverbrenging en transport bieden wij een zeer compleet pakket tandriemen en tandriempoelies

Lees meer

Krachtoverbrenging

Voor het overbrengen van kracht van een as op de andere is een tandriem met eindloos gespoelde trekkoorden een goede keuze. Afhankelijk van de toepassing kan een Polyurethaan of neopreen riem worden toegepast

Lees meer

Positionering

Voor een gecontroleerde en nauwkeurige beweging is het van belang de juiste afstemming te maken tussen de poelie en de riem.

Lees meer

Transport- en Flessenkettingen

De transport- en flessenkettingen in ons assortiment bieden de ideale uitkomst voor het transporteren van vrijwel alle soorten flessen, blikjes, dozen, kratten en andere verpakkingen.

Lees meer

Transport

Met een (extra brede) tandriem producten verplaatsen in je machine?. Er kan gekozen worden voor een coating om het product te beschermen of juist voldoende wrijving te creëeren. Andere oplossing is de toepassing van meenemers.

Lees meer

Vacuümriemen

Speciaal voor moeilijk te transporteren producten is een vacuumriem een uitstekende oplossing.

Lees meer

Speciale Tandriemen

Kun je de juiste riem niet vinden in de bestaande catalogi? Heb je een idee over een speciale uitvoering tandriem; wij denken graag met je mee.

Lees meer

Caldic Speciaal Poelies

Caldic Techniek beschikt over een eigen productiefaciliteit waar tandriemschijven volgens uw wensen worden vertand die niet uit standaard handelspoelies kunnen worden gemaakt.

Lees meer

Easy Drive Poelies

Het Easydrive concept met oranje geleidingsring is een gepatenteerd systeem van poelie en riem waarmee je exacte riemsturing en compacte bouw ineen hebt.

Lees meer

Standaard Poelies

Poelies met taperlock of een kleine aantal poelies met bewerking? Kies uit het brede assortiment handelspoelies dat beschikbaar is voor de meest kosten efficiente oplossing

Lees meer