Standaard Planetaire vertragingskast van Neugart aangepast op klantspecificatie

29 mei 2024

De Neugart vertragingskasten staan voor Duitse degelijkheid; kwaliteit en lange levensduur.
Een van onze klanten, actief in het ontwikkelen van verpakkingsmachines, ervaarde dat het aluminium van de vertragingskasten onderhevig is aan corrosie door vocht in combinatie met agressieve reinigingsmiddelen.

De vertragingskasten in een volledig RVS uitvoering waren een optie, echter leek deze versie in deze situatie te veel van het goede. In overleg met onze klant zijn wij daarom opzoek gegaan naar een passende tussenoplossing. Hiervoor werken wij samen met een industriële coater met wie wij met een aantal coatingen in de praktijk hebben getest. Met als resultaat een vertragingskast  die zowel bestand is tegen agressieve reinigingsmiddelen, als ook tegen de hoge bedrijfstemperaturen van 95°. Dit voor de fractie van de prijs van een RVS vertragingskast.

Waarde toevoegen door Tailor-made oplossingen

Naast het voorzien van de vertragingskasten van de juiste oppervlaktebehandeling, waarbij de niet te coaten delen met op maat gemaakt sticker materiaal afgeplakt worden, vervangen wij de standaard stalen ring voor een RVS ring. Om het montage proces van deze kasten in de machine voor onze klant te vergemakkelijken, plaatsen wij de ingaande flens in een andere hoek.

Nadat de Vertragingskast voldoet aan alle klant specifieke wensen en eisen wordt deze voorzien van een Neugart QR code zodat ten alle tijden duidelijk is welke vertragingskast het betreft.

Deze unieke klantcase is een van de vele voorbeelden waarbij Caldic Techniek opzoek gaat naar de juiste oplossing en waarde toevoegt aan de business van haar partners.

Nog niet bekend met de planetaire vertragingskasten van Neugart?

Caldic Techniek levert planetaire vertragingskasten van het merk Neugart. De vertragingskasten van Neugart staan bekend om de hoge kwaliteit en het diverse aanbod waarmee vrijwel elke gewenste toepassing nauwkeurig kan worden ingevuld. Tevens heeft Neugart een uitgebreid calculatieprogramma en betrouwbare korte levertijden waardoor we u altijd binnen afzienbare tijd de perfecte oplossing kunnen leveren.

Lees hier meer over de verschillende series vertragingskasten van het gerenommeerde merk Neugart.

Caldic Techniek levert meerwaarde

Bij Caldic Techniek zetten we graag een extra stap om onze klanten te voorzien van maatwerk oplossingen die in de markt niet standaard beschikbaar zijn. Met onze uitgebreide expertise, ons ijzersterke netwerk en onze eigen werkplaats voeren we regelmatig aanpassingen uit op de producten in ons assortiment om onze klanten zo beter te bedienen.Tijdens uw engineeringsproces staan onze mensen voor u klaar om u met raad en daad bij te staan

Benieuwd naar de mogelijke oplossingen voor uw uitdagingen? Of opzoek naar een FDA-approved oplossing voor in de voedingsmiddelen industrie? Wij gaan graag samen met u opzoek!

Vragen over de mogelijkheden met Neugart?

Neem contact op met Rob Snelders of één van zijn collega's.

Leveranciers & Merken