Liesbeth, al 25 jaar 'thuis' bij Caldic Techniek

Dit keer stellen wij je graag voor aan Liesbeth Brouwer, management assistente en verantwoordelijk voor HR. Een mooie gelegenheid nu zij deze maand haar 25-jarig jubileum bij Caldic Techniek viert

Hoe het allemaal begon

In juni 1999 startte ik als ‘Directiesecretaresse’ en werd gezegd dat ik personeelszaken ‘er bij zou doen’. Destijds was mijn rol vooral uitvoerend; ik werkte nauw samen met de toenmalige directeur, waarbij ik bijvoorbeeld brieven in steno noteerde en uitwerkte, evenals  vergaderingen. Het HR-deel van mijn taken nam toen nog niet zoveel tijd in beslag.

Wat doe ik allemaal?

Mijn taken zijn divers en talrijk; van het boeken van vluchten en hotels tot het beheren van het wagenpark, van ziektedossiers tot afscheidsfeestjes en jubilarissen in het zonnetje zetten. Ook organiseer ik de weekendjes weg met medewerkers en hun partners en regel ik opleidingen. Veel  taken ook die onder de rol van een office manager vallen, waardoor ik vaak de spin in het web ben. Als je zo lang onderdeel van een organisatie bent, weten mensen je altijd wel te vinden.

Wat is er door de jaren heen veranderd?

Ruim twaalf jaar geleden kwam er een nieuwe directeur Martin Marquering, wat uiteraard veranderingen in mijn rol met zich meebracht. We hebben een fijne samenwerking en  ik ben niet zo zeer uitvoerend voor hem bezig. Ik bekleed nu een staffunctie waarbij ik ook contact heb met de leden van het managementteam, zowel over organisatorische zaken, als ook over de medewerkers van hun team.

Het HR vak zelf is eveneens enorm veranderd. Er is nu veel meer aandacht voor de medewerkers, en veel meer van mijn tijd gaat nu op aan HR-taken. Bij Caldic Techniek hebben we oog voor elkaar en proberen we in oplossingen te denken, zowel als iemand zakelijk als privé ergens mee zit. Het is dankbaar als je iemand ergens mee kunt helpen en die daarna opgelucht en blij is.
Tevreden medewerkers zijn cruciaal voor het succes van een onderneming.

Wat vind ik zo leuk aan Caldic Techniek?

De ontspannen sfeer is een van de dingen die ik het leukst vind aan Caldic Techniek. We hebben als collega’s onderling leuk contact en de sfeer is los en informeel. Met ongeveer 40 medewerkers kennen we elkaar goed en delen we zowel werk gerelateerde zaken als persoonlijke momenten.

Daarnaast houd ik van de dynamiek binnen ons bedrijf. Naast ons kantoor hebben we ook een mooie CNC productieruimte en een generator werkplaats die soms vol staat met grote generatoren, evenals een logistieke afdeling. Ik houd van die reuring, en het zien van de producten die wij verkopen, en mijn collega’s die eraan werken.

De grootste uitdaging van dit moment

Het vinden van goede nieuwe collega’s is momenteel een van onze grootste uitdagingen. Voor veel functies is een technische opleiding vereist, en die mensen zijn moeilijk te vinden. Daarnaast streven we naar verjonging binnen onze organisatie.

Bij Caldic Techniek draag ik nu 25 jaar bij aan een bedrijf waar ik mij thuis voel. De diversiteit van mijn taken en de prettige werksfeer maken dat elke dag weer een nieuwe uitdaging is. Ik kijk er dan ook naar uit om samen met mijn collega’s nog vele jaren te werken aan het succes van ons bedrijf.